maanantai 14. lokakuuta 2013

Krapula ja frisbeegolf

Viime viikon frisbeegolffit keskittyivät viikonlopulle näin iltojen pimetessä. Lauantaina suuntasin kaverini kanssa Siltamäkeen ja pelasimmekin kolme kierrosta aurinkoisessa syyssäässä. Yksi Siltamäen kuumottavimmista väylistä (#9) oli poistettu, koska paikalliset asukkaat eivät siitä pitäneet. Tässä lainaus Siltamäen frisbeegolfradan Facebook-sivuilta:
"Syynä muutokselle on asukaspalaute. Koivuväylän tiipaikalle kertyi usein ruuhkaa ja asukkaiden pihapiirin läheisyydessä käytiin kuseksimassa."
Kaikesta sitä jaksetaankin valittaa, mutta en minä kyllä näitäkään pelaajia ymmärrä, kenen täytyy joka välissä kusella ravata. Kai ne on niitä kesän hupipelaajia kaljakassien kanssa. Poistetun koivuväylän tilalle tuli nyt uusi tuplamandoväylä.

Kierrokset itsessään menivät ihan hyvin. Alkuun pelasimme kaksi kierrosta samaan aikaan eli heitimme kahta kiekkoa per väylä. Siinä ainakin itsellä välillä vähän keskittyminen herpaantui, kun joutui keskittymään kahteen peliin. Näiden kierrosten tulokset olivat +3 ja +4.

Viimeisen kierroksen pelasimme sitten normaaliin tapaan ja tulostakin alkoi syntyä. Aloitimme kierroksen radan kuudennelta väylältä, koska se sattui sopivasti kohdalle. Viimeiselle väylälle (#5)  tultaessa olin tulokseksessa -3 ja peli kulki mainiosti. Avasin kämmenellä noin kuuden metrin päähän korista ja ajattelin, että kyllä tästä pitää koittaa sisään, vaikka korin sivustalla olikin viettävä rinne. Kiekko lensi korin vasempaan reunaan ketjuihin, josta se putosi koriosan reunan päälle ja siitä maahan. Eikä kiekko tietenkään siihen jäänyt, vaan pyöri vielä sen yli kymmenen metriä alamäkeen. Sieltä sitten vielä toinen putti ohi ja bogey korttiin. Lopputulos oli siis uusi ennätys -2, mutta parempaankin oli mahdollisuudet.

Nummelanharju


Sunnuntaina olikin aika suunnata Nummelanharjulle heti aamusta. Yöunet olivat jääneet alle kuuteen tuntiin, kun olin edellisenä iltana baariin eksynyt, joten olo oli hieman voipunut ja krapulainen. Olen kiertänyt Nummelanharjun rataa muutaman kerran ennenkin, mutta suuria onnistumisen hetkiä siellä en ole koskaan saanut. Yksi birdie oli aiemmilta kolmelta kierrokselta takataskussa.

Ja samaa rataa mentiin tälläkin kertaa. Puita, puita ja puita. Hyvätkin avaukset löytivät aina jostain sen yhden oksan, johon oli pakko hipaista. Tulos jäi todella vaisuksi (+13) ja olo kierroksen jälkeen oli vaisu. Olisihan sitä voinut vaikka nukkuakkin tämän ajan.

Ainoa, mikä oikestaan radalla toimi oli rystyavaukset Stalkerilla. Ne lähtivät kerrankin hyvin ja suurinpiirtein sinne, minne tähtäsi. Putti kulki heikosti ja mokia tuli ihan parista metristä alkaen. Normaalisti vahvat kämmenavaukseni olivat nekin hieman vinossa koko ajan ja siksi puut kolisivatkin jatkuvaan tahtiin.

Mielipiteitä Nummelanharjun radasta


Tässä saattaa olla mukana henkilökohtaista turhautumistakin rataa kohtaan, mutta ei Nummelanharju kyllä suosikkini ole. Nummelanharju on ehkä hitusen vaikeampi rata kuin Kivikko. Discgolfscoresin tilastot näyttävät, että Nummelanharjulla heitetään keskimäärin +13, kun taas Kivikon keskimääräinen tulos on +10.

Nummelanharjulta löytyy melko vaihtelevia väyliä, mutta itse en pidä yhtään par 2 -väylistä ja niitä on Nummelanharjulla peräti kaksi! Osa radoista menee myös mielestäni vaarallisesti ristiin. Itsekkin avasin eilen yhdellä väylällä hieman vinoon ja meinasin osua toisiin pelaajiin. Mokasin siinä, että "fore" jäi huutamatta, mutta on sekin erikoista ratasuunnittelua, että hieman vino heitto onkin jo toisella radalla. Aika monella aloittelijalla kuitenkin välillä menee heitot hieman vinoon.

Nummelanharju ei myöskään palkitse aloittelevaa pelaajaa onnistumisista. Hyväkin avaus saattaa päätyä sellaiseen paikkaan, josta on todella vaikea jatkaa, koska radan puusto on hyvin runsasta. Ainoastaan täydelliset avaukset palkitaan. Birdien pelaamiseen vaaditaan jo onnistumista jokaisella osa-alueella.

Jos tämän ja Kivikon välillä pitäisi valita, niin sanoisin ehdottomasti, että menkää Kivikkoon. Ainakin minun tasoiseni pelaaja suoriutuu siellä paremmin eikä turhaudu muutaman väylän jälkeen. Tämä on tietyti vain henkilökohtainen mielipiteeni.

Arvosana radalle: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti